Online filmplatform til Filmfest i Vest

  • Emner i denne case:
  • - Hjemmeside
  • - Multimedie håndtering

Se løsningen her:
https://www.filmfestivest.dk

Online filmplatform til Filmfest i Vest
Skærmbillede af løsningen

Introduktion

I forbindelse med den årlige filmfestival Filmfest i Vest har jeg udviklet en hjemmeside hvor nominerede film og vindere vises. Her kan film også indsendes direkte til juryen. Tilmelding og indsendelse af film foregår direkte på siden, hvorefter juryen kan tilgå disse og bedømme dem.

Kundeudtalelse

Maria Guggenheim
Projektleder for Filmfest i Vest
https://www.filmfestivest.dk

Vi manglede en tekniker i gruppen og var heldig at kunne få Kevins hjælp. Kevin er ikke bare leverandør men vores tekniske sparringspartner. Han har udviklet en superfed hjemmeside til os, hvor deltagerne kan tilmelde sig og indsende deres film som sendes direkte til juryen. På den måde er vores tilmeldingsproces strømlinet, så vi kan bruge tid på at afholde en fed festival. Derudover er Kevin super sød, effektiv og hurtig. Et skønt kompetent menneske at arbejde sammen med!

Løsningen

Da Filmfest i Vest startede deres årlige filmfestival og awardshow ønskede de sig en hjemmeside hvor nominerede film og vinderfilm kan præsenteres. Jeg blev hertil spurgt om jeg kunne udvikle en fed hjemmeside hvor filmene kan uplaodes og der samtidig kan fortælles om POV-metoden, som er den metode deltagerne anvender til deres produktion af film. Siden er udviklet i Nuxt/Vue.js så den er lynhurtig og SEO-optimeret og samtidig tillader en masse lækre detaljer og funktioner f.eks. ifm. tilmelding og upload af film. Som CMS er Storyblok anvendt, da dette er et headless JSON api, men også har en indbygget visuel editor, som gør det nemt for en administrator at se resultatet af deres contentændringer før de publiceres. Bag hjemmesiden har jeg udviklet et REST API og en Angular app hvor juryen kan logge ind og se henvendelser fra hvis kontaktformularen er blevet udfyldt. Her kan man også se tilmeldinger og hvor mange film de forventer at indsende samt se og downloade de indsendte film. På den måde har juryen én samlet platform hvor de kan se status på tilmeldinger og hvilke film er sendt ind af hvem. Dette var et stort ønske, da film førhen blev sendt via mails og de blev derfor aldrig gemt i ét samlet system. Det betød at indsendte film lå mange forskellige steder og man kunne ikke altid se filmenes titler eller hvem der havde indsendt dem. Når en bruger tilmelder sig på hjemmesiden modtager de automatisk en e-mail med information om deres tilmelding samt praktiske oplysninger om festivalen. Heri er også et unikt link som skal bruges til at indsende film så de indsendte film kan få titler samt tilknyttes den pågældende tilmelding. Når filmene så er uploadet modtages igen en automatisk mail med lidt detaljer omkring den uploadede film samt et link til hvor man kan se og downloade den uploadede film, såfremt man måtte have behov for dette. Siden er hastighedsoptimeret og statisk genereret på forhånd. Dette betyder at når man tilgår hjemmesiden så er der ikke en server der skal køre en masse beregninger og hente data fra en database før den kan bygge og sende hjemmesiden retur. Sidens HTML er allerede bygget på forhånd, hvilket vil sige at sidens hastighed er meget hurtig. Samtidig tillader Nuxt at pre-loade andre sider efterhånden som man surfer rundt på sitet, hvilket vil sige at siderne loader med det samme man trykker på linket. I PageSpeed tests scorer siden 94+ på mobil og 99+ på desktop.

Kontakt mig i dag

Jeg samler på spændende virksomheder. Vil du have mig som webudvikler? Så kontakt mig.

Kevin From logo

Copyright © 2019-2024 From software. CVR: 39090325